Hoe imitatieparket je woning een warme touch geeft

Ben je eigenaar van een klassieke, authentieke woning? Dan is de kans groot dat je voorkeur uitgaat naar massief parket. Maar daar hangt helaas ook een aanzienlijk prijskaartje aan vast. En op het gebied van slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid moet je heel wat toegevingen doen. Niet zo met imitatieparket. Dat is niet alleen een stuk duurzamer, het hoeft op esthetisch vlak allerminst onder te doen voor parket. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Lees dan zeker verder!

Bovenoppervlak mét reliëf

Wie aan keramiek denkt, denkt meteen aan een glad bovenoppervlak. Liefhebbers van de karakteristieke oneffenheden in massief parket, laten imitatieparket daarom liever links liggen. Maar dat is buiten de jongste innovaties in keramiek gerekend. Keramisch parket beschikt vandaag over een bovenoppervlak in reliëf, net zoals massief parket. Het verschil valt met het blote oog amper te onderscheiden! Zelfs de typische nerfstructuur vind je terug in keramisch parket.

Eén vloer, verschillende tegelformaten

Grote imitatietegels stralen rust en comfort uit. Je vindt vandaag formaten van 15×50, maar evengoed van 20×90 en zelfs tot 1m20 breed. Die kunnen overigens perfect gecombineerd worden op één en dezelfde vloer. Ook kleine mozaïektegels zorgen voor een welgekomen afwisseling. Het samenspel tussen de verschillende formaten creëert een speelse look-and-feel.

Verschillende plaatsingsmogelijkheden

Welke ondergrond heb je nodig voor imitatieparket? Er zijn twee mogelijkheden: ofwel plaats je de tegels op een chape, maar een tegel-op-tegel-plaatsing is evengoed mogelijk. Ook de manier van plaatsen kan variëren. Zo kun je gaan voor imitatieparket op één derde, maar evengoed voor wildverband. Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven je uitgebreid stijladvies en technische info én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

 
0 replies

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.