Wand- en vloerbekleding badkamer

Tub-Wall: een knap staaltje douchetechniek

Ken je Tub-Wall al? Dat is een gloednieuw douchesysteem waarbij de afvoer niet in de vloer, maar in de wand wordt weggewerkt. Deze innoverende techniek, die trouwens veel gemakkelijker te installeren is dan een douchegoot in de vloer, laat een doorlopend tegeldesign toe. Tub-Wall wordt geleverd inclusief afdekking van roestvrij staal, geurafsluiter en dichtingmanchette. Als jij geen fan bent van het typische afvoerputje in de douchevloer, is de Tub-Wall echt iets voor jou.

Een groter vloeroppervlak dankzij Tub-Wall

Een onderbroken vloeroppervlak is niet meteen handig. Zeker als je minder goed te been bent of het vervelend vindt om de douchevloer schoon te maken, is Tub-Wall een hele opsteker. Doordat de afvoertechniek zich in de wand bevindt, houd je een egaal vloeroppervlak over dat vrij is van onderbrekingen. Dat heeft een vergrotend effect en ziet er mooi uit, zeker omdat je nu doorlopend kunt betegelen.

Onzichtbare afwerking

Tub-Wall gaat onzichtbaar op in de wandafwerking. Het hele element wordt mooi verwerkt in de wand en kan naar believen worden afgewerkt. Opdat je met eender welke tegel kunt afwerken, zijn de afvoer en afschot-elementen verkrijgbaar met zowel eenzijdige als driezijdige afschotten. Het Tub-Wall-systeem is verkrijgbaar met een ingebouwde wandafvoer van 900 mm of 1200 mm breedte. De opbouwhoogte? Die bedraagt 70 mm en is uitermate geschikt voor renovaties.

Doordacht en flexibel

De Tub-Wall is een slim systeem dat heel wat voordelen biedt en flexibel kan worden afgewerkt. Het systeem wordt geleverd met een basislichaam en vastgelast afvoeraansluitstuk,  dat drie afsluitmogelijkheden toelaat. Je kunt het zowel vooraan of aan de zijkanten aansluiten.

Belgische blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen: kwaliteit van Belgische makelij

Blauwe hardsteen is een van de Belgische uithangborden in de wereld van de harde vloerbekleding. De steen wordt ontgonnen in de steengroeves van La Pierre Bleue Belge in Wallonië en is synoniem met kwaliteit en duurzaamheid. Maar er zijn ook kapers op de kust. Chinese kalksteen toont gelijkenissen, maar heeft niet dezelfde eigenschappen als de echte Belgische blauwe hardsteen. In dit artikel lees je de verschillen.

Op-en-top Belgisch

De blauwgrijze kleur is kenmerkend voor blauwe hardsteen. Het is een op-en-top Belgische kalksteen die in de bekkens, van de Condroz, de Bocq, de Molignée en Soignies-Ecaussinnes-Neuvilles wordt ontgonnen. Deze steensoort wordt alom gerespecteerd en is tot ver buiten België bekend. Niet verwonderlijk als je de troeven op een rijtje zet.

Het verschil tussen Belgische en Chinese hardsteen

Blauwe Steen - Goed voor terrastegels en dorpelsDe Belgische en de Chinese variant lijken op elkaar, maar er zijn wel degelijk niet te verwaarlozen verschillen:

  • – Chinese blauwsteen bestaat voor een derde uit dolomietgesteenten.
  • – De Belgische hardsteen is zuiverder en homogener samengesteld.
  • – De Chinese steen kan op termijn verkleuren en verweren.

Het is duidelijk dat de kwaliteit van de Chinese steen niet in de buurt komt van de Belgische tegenhanger. Die eerste mag dan ook niet onder het Belgische ‘label’ verkocht worden. Als consument zie je het verschil dikwijls niet. Neem het zekere voor het onzekere en zoek een officiële verdeler op de site van Pierre bleue belge.

Belgische blauwe hardsteen: ideaal voor terrassen

Belgisch Blauwe HardsteenDuurzaamheid is een van de voornaamste eigenschappen van de Belgische blauwe hardsteen. En dat maakt hem uitermate geschikt voor terrassen. Als je terrastegels van blauwe steen gebruikt, mag je er zeker van zijn dat ze jaren meegaan. Bovendien blijven ze intact en behouden ze hun originele uitstraling.

Intercarro verdeelt de originele Belgische blauwe hardsteen. Op zoek naar inspiratie? Breng dan een bezoekje aan een van onze toonzalen.

Tegels in Romeins verband

Fris je interieur op met tegels in Romeins verband!

Het aanleggen van tegels in Romeins verband is vooral populair in landelijke woningen. Het gevarieerde patroon geeft je interieur een unieke uitstraling.

Verband: een aparte techniek

Verband is een techniek waarbij verbindingsnaden van stenen en tegels ten opzichte van elkaar verspringen.  Deze techniek  wordt onder andere gebruikt bij metselwerk en het aanleggen van terrassen, vloeren en straten. Wanneer men tegels zodanig plaats dat de voegen doorlopen , is er niet echt sprake van een verband.

Het gebruik van verband bij tegels in een badkamermuur

Het gebruik van Romeins verband bij tegelaanleg

Bij de plaatsing van tegels  in verband wordt in landelijke woningen meestal  het romeins verband geplaatst.

Bij een Romeins verband worden tegels in verschillende formaten in een bepaald patroon gelegd. Het uitwerken van het concept vraagt de nodige concentratie en denkwerk. In ruil krijgt je interieur wel een unieke uitstraling.

 

 

 

Het legpatroon van een Romeins verband

De plaatsing gebeurt via een vast patroon die de verschillende maten in elkaar verwerkt. Het is cruciaal om dit patroon altijd te volgen! Zo vermijd je dat bepaalde maten overblijven of je tegels tekort komt.

Tegels in klein Romeins verband

Tip: Zorg dat een Romeins verband modulair geleverd wordt. Zo kun je de tegels verwerken met een voeg die overal even breed is.

Foto via houzz.com