Massief parket: de pro’s en contra’s op een rijtje

Als het gaat om vloerbekleding, heeft massief parket altijd een uitstekende reputatie genoten. Van oudsher is het een symbool van stijl, kwaliteit en verfijndheid. Dat is grotendeels terecht: een massieve eiken vloer is een blikvanger zonder weerga en geeft je interieur een instant grandeur. Toch is er ook een máár. De onderhoudsvriendelijkheid laat soms te wensen over, en ook de minder aantrekkelijke prijszetting is vaak een domper op de feestvreugde. Gelukkig werpt keramische parket zich op als hét alternatief.

Massief parket gooit hoge ogen

Als er iets is waar je niet omheen kan, dan wel de karakteristieke uitstraling van massief parket. Het heeft een natuurlijk aura van luxe en staat perfect in klasse-interieurs, of die nu klassiek of eigentijds ingericht zijn. Vooral de warme touch en de unieke nerfstructuur van elke plank maken het verschil. Toch is massief parket niet langer alleenheerser in dit segment. Ook keramisch parket staat vandaag garant voor een stijlvolle inkleding, inclusief de warme toetsen én unieke kleurenpatronen. De prachtige nerfstructuren zijn namelijk geen alleenrecht van massief parket, je vindt ze ook terug in keramisch parket.

Massief parket: homogene stevigheid

Massief parket maakt zijn naam helemaal waar. Het bestaat integraal uit dezelfde houtsoort, met de logische voordelen van dien. Massief parket gaat jaren mee en zal niet zomaar bezwijken onder het gewicht van een zware kast. Maar ondanks die relatief hoge duurzaamheid is er toch enige omzichtigheid geboden. Wil je krassen vermijden? Dan hou je scherpe voorwerpen maar beter uit de buurt. En wie kinderen in huis heeft, neemt maar beter de nodige voorzorgen. Neem je liever het zekere voor het onzekere? Kies dan voor keramisch parket. De authentieke look is dezelfde, maar de duurzaamheid is een stuk groter.

Onderhoudsvriendelijkheid als grootste manco

De zwakste plek van massief parket is ongetwijfeld zijn mindere onderhoudsvriendelijkheid. Zo pas je maar beter op met reinigingsproducten en krijg je sommige vlekken er maar moeilijk uit. Dit in tegenstelling tot keramisch parket, waarvan onderhoudsvriendelijk een van dé troeven is.

Wie overweegt om parket in huis te halen, overschouwt dus toch maar beter eens alle opties. Massief parket heeft met keramisch parket een fikse concurrent, die bovendien prijs- en onderhoudsvriendelijker is. Meer weten over keramisch parket? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven je uitgebreid stijladvies en technische info én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

Carrelages de mur et de sol salle de bain

Inloopdouche met tegels: waarmee rekening houden?

Droom je van een badkamer die op-en-top comfortabel is en ook nog eens stijlvol oogt? Dan kom je al gauw uit bij een design badkamer, waar minimalisme hoogtij viert. Want hoe minder obstakels, hoe meer elegantie en comfort. Het hoeft dan ook geen betoog dat inloopdouches tegenwoordig vaste kost zijn. Ze geven je badkamer een klassevolle touch en zijn ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Het meest delicate is de plaatsing. Wat als je je inloopdouche wil combineren met tegels? Ontdek hier alle aandachtspunten.

Waterdichting als grote uitdaging

Bij de plaatsing van een betegelde inloopdouche is waterdichting hét grote aandachtspunt. Er bestaan verschillende soorten waterdichting. De meest gekende waterafdichting is een polyethyleen afdichtingsmat die voor de verankering van de tegellijm aan beide zijden is voorzien van een vliesweefsel. Deze mat is geschikt voor afdichtingen in combinatie met tegels voor wanden en vloeren.

Vandaag bestaan er heel wat innovatieve oplossingen die definitief komaf maken met douchelekken. Zo zijn er douchebakelementen van hardschuim, maar je kunt er ook voor kiezen om het douchevlak in helling uit te vlakken en af te werken met een lijnafvoergoot of met een doucherooster gecombineerd met een afdichtingsmat.

Chape of houten ondergrond, alles kan

Wil je optimaal genieten van je tegels en je inloopdouche? Dan kiest je het best betegelbare douchebakken voor punt- en lijnafwatering in verschillende designvarianten en afwateringstechnieken. Het grote voordeel daarbij is dat een beetje doe-het-zelver alles snel en probleemloos installeert. Bovendien ben je hierbij niet verplicht om je inloopdouche op een chape te plaatsen. Ook een houten ondergrond leent zich ertoe.

Met een opbouwhoogte van 20/30 mm bij een ingewerkt verval zijn deze douchebakken bijzonder vlak en kunnen ze goed in bestaande houten vloeren worden geïntegreerd. Om stabiliteitsredenen is aan de onderzijde van de douche een speciale versterking aangebracht. De afvoertechniek die dankzij een kliksysteem gemakkelijk te monteren is, kan gewoon in de holle ruimte tussen twee dragende planken worden geïnstalleerd.

Puntafwatering of lijnafwatering?

Om een met de vloer gelijkgewerkte douchebak in te bouwen, heb je de keuze tussen puntafwatering of lijnafwatering. Naast de klassieke puntafwatering bestaan er ook betegelbare douchebakken met een lijnafwatering. Er is keuze tussen twee vervalvarianten:

  • Het vierzijdige verval loopt van de buitenkanten naar de goot, zodat er geen tegels boven de douchebak moeten worden gesneden.
  • Bij een douchebak met eenzijdig verval dienen de muurtegels mee versneden te worden met de helling.

Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze toonzalen. We geven je uitgebreid stijladvies en technische info én brengen je in contact met een uitgebreid netwerk van professionele plaatsers!

Badkamertegels

Je badkamer betegelen: een hele waaier aan mogelijkheden

De badkamer is de plaats waar je jezelf klaarstoomt om een nieuwe werkweek te trotseren. Maar het is evengoed de plek waar je tot rust komt en even ontsnapt aan de waan van de dag. Om uit al deze facetten het maximum te halen, is een kwalitatief en eigentijds badkamerinterieur een must. Niet alleen de meubelkeuze en ruimte-indeling spelen daarbij een rol, ook de vloer- en wandbekleding hebben een doorslaggevende invloed op de look-and-feel van je badkamer. Door je badkamer te betegelen kom je alvast een heel eind. Ontdek hier de opties!
Badkamerwand: Vochtbestendigheid als leidraad

Natuursteen woonruimte

Waarom tegels kopen begint bij advies inwinnen

Tegels kopen, moeilijk lijkt het niet.  Maar zo eenvoudig is het niet. Want past die prachtige tegel wel bij de interieurstijl van je woning? En wat met de slijtvastheid en het onderhoud? Wie niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, raadpleegt dan ook maar beter een interieurexpert. Ontdek hieronder wat zijn of haar meerwaarde is in je zoektocht naar dé droomtegel!
Tegels kopen is meer dan plaatjes kijken